Timo Kokko

Lose a hobby. Gain a passion.

Kun harrastuksesta tuli intohimo.

Itse painotan valokuvauksessa hetkeen, koska valokuvalla pitäisi aina olla tarina kerrottavanaan ja sillä saada katsoja kiinnostumaan. Sen vuoksi en itse harrasta mitään valmiita sommitelmia, studio kuvausta tms. Panostan enemmän tilanteen autenttisuuteen, siihen hetkeen, paikkaan – on vain oltava kärsivällinen, tarkkailtava ja odottaa. En avaa enempää “valokuvauksen saloja”, onko niitä? Jokainen on oman elämänsä Robert Capa.
Itse en ole koskaan kuvannut nk. oikeilla kameroilla tosissaan, aloitin vuosituhannen vaihteessa digikameroilla, pokkarilla ja mihin päädyin? Nyt minulla on säytössäni ammattilaistason laitteisto.
Tänä päivänä kuvankäsittely on isossa osassa valokuvaamisessa. Pimeästä huoneesta on tullut valoisa huone(viittaan tässä ohjelmaan nimeltä Lightroom). En tiedä yhtään valokuvaajaa, joka ei jollain tasolla käsittelisi kuvaansa. Itse olen sen taidon opetellut vuosien varrella, on tärkeää saada kuvasta kaikki irti, siksi kuvaan itse kaikki RAW:na, joten niin sanottu kuvan kehitys tapahtuu kuvankäsittely ohjelmassa.
Itse olen kuvauslaitteistoni hankkinut, tiettyä tarkoitusta varten. Se tulisi aina muistaa kameraa ja objektiivia hankkiessa, mitä halutaan kuvata? Kaikkea ei ainakaan itselläni ole varaa hankkia ja koska näissä asioissa panostan laatuun, se on kallista.

Tässä minimalisesti minun valokuvaamissestani.

Comments are closed.